De in 2021 gelanceerde TRX is de absolute topuitvoering van de Ram 1500. Het doel was om een overtreffende trap te vinden voor de beste off-road pick-up tot dan toe, de Ford F-150 Raptor. Om die reden is ervoor gekozen om de 712 pk sterke 6.2 V8 Supercharged Hellcat motor in de TRX te monteren, zodat de 450 pk van de 3.5 twin-turbo V6 uit de Raptor ruim overtroffen wordt.Standaard is de in de US geproduceerde TRX met de 6.2 V8 te luid voor de Europese markt. De auto voldoet simpelweg niet aan de geluidsnormen. Om de TRX toch op kenteken te kunnen krijgen, is dus een aangepast uitlaatsysteem nodig. VDS heeft in samenwerking met de Duitse firma NAP speciaal op maat een uitlaatsysteem ontwikkeld voor de Ram 1500 TRX. Hierdoor voldoet de TRX onder alle omstandigheden aan de geluidsnormen, waardoor een EG goedkeuring verkregen is voor het uitlaatsysteem. Met deze goedkeuring kunnen wij de kentekenprocedure voor de Ram 1500 TRX succesvol afhandelen.

Ondanks dat het uitlaatsysteem voldoet aan de geluidsnormen, klinkt het nog steeds zeer goed. Daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van een speciale sportstand, die te activeren is met een knopje in het interieur. De TRX behoudt hiermee zijn rauwe, sportieve sound. Het systeem is vervaardigd door de vakmannen van NAP, en opgetrokken uit hoogwaardig 1,5 mm dik edelstaal.

De goedgekeurde uitlaat voor de Ram 1500 TRX is uitsluitend te koop bij VDS Automotive Services. Neem voor meer informatie contact op via import@vdsautomotive.com of bel met 079-59 39 445.