Bij de import van voertuigen, krijgt u te maken met de af te dragen rest-bpm. Bij VDS profiteert u altijd van de laagste-bpm-garantie. Dit betekent dat wij de bpm op alle mogelijke manieren berekenen en vervolgens de gunstigste methode selecteren. Hieronder komt u meer te weten over de diverse rekenmethoden.

Forfaitaire afschrijvingstabel

Een veel gebruikte bpm-rekenmethode is de berekening op basis van de afschrijving volgens de forfaitaire afschrijvingstabel van de Belastingdienst. Hierbij wordt de afschrijving bepaald op basis van de leeftijd en een daaruit volgend afschrijvingspercentage. Als u de bruto-bpm van een voertuig weet, kunt u de rest-bpm ook zelf berekenen via onze bpm-calculator.

Erkende koerslijst

Bij Europese voertuigen is het goed mogelijk dat het voertuig voorkomt in een officieel erkende koerslijst. In dit geval kan het zo zijn dat de afschrijving volgens de erkende koerslijst hoger is dan de afschrijving die bepaald wordt via de forfaitaire afschrijvingstabel van de Belastingdienst. Een hogere afschrijving, resulteert automatisch in een lager rest-bpm-bedrag.

Taxatierapport

Indien een voertuig door schade substantieel meer heeft afgeschreven dan een vergelijkbaar voertuig, kan het zinvol zijn om de afschrijving op de rest-bpm te laten bepalen door een erkend taxateur. Een taxatierapport is prijzig, maar kan een interessant bpm-voordeel opleveren. Wij adviseren u hier graag over.

Historische bpm-berekening

Omdat de bpm-regelgeving en rekenmethoden bijna jaarlijks wijzigen, is het toegestaan om de bpm te berekenen op alle manieren die zijn gehanteerd tussen vandaag en de datum dat het voertuig voor het eerst is toegelaten. Hierbij mag men de gunstigste rekenmethode selecteren.

Profiteer van onze laagste-bpm-garantie

Op het moment dat u de bpm-berekening aan VDS uitbesteedt, profiteert u van onze laagste-bpm-garantie. Dit betekent dat wij de bpm op alle mogelijke manieren berekenen en uiteindelijk de voordeligste rekenmethode selecteren. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.