Indien u een voertuig van buiten de EU importeert, dient u meestal invoerrechten te betalen. Er kan echter een korting of vrijstelling worden verkregen indien het voertuig zijn 'prefentiële oorsprong' heeft in een land waarmee de EU een handelsverdrag heeft gesloten. Om op eenvoudige wijze te kunnen bepalen of u een EUR.1-certificaat nodig heeft, kunt u het beste dit schema volgen. Lees meer over het begrip 'preferentiële oorsprong'

Douanedocument vereist

Zodra u in aanmerking komt voor een korting of vrijstelling op de invoerrechten, dient ook aangetoond te worden dat het voertuig het land van herkomst definitief heeft verlaten. Dit wordt aangetoond met een douanedocument (bijvoorbeeld een T1-verklaring in Zwitserland).

Indien u besluit een voertuig te importeren uit een land dat niet is aangesloten bij de EU, maar waarmee wel een handelsverdrag is gesloten, dan kunnen wij u helpen bij de afhandeling van de douaneformaliteiten in het land van herkomst. Aangezien de procedures in ieder land verschillend zijn, zijn de tarieven en doorlooptijden op aanvraag.

Advies op maat

Wilt u meer weten over het EUR.1-certificaat of de regels als het gaat om het verkrijgen van een korting of vrijstelling op de invoerrechten? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.